22/05/2017, 16:14

CULTURE BITES & VIBES В ПЛОВДИВЗавърши първото издание на културния фестивал Culture Bites & Vibes, за 2017г., който   се състоя на 20 Май, в Limacon Пловдив.
Culture Bites & Vibes е мултикултурен фестивал, който дава възможност на международни студенти и чужденци, живеещи Пловдив, да представят националната си култура, чрез музика, изкуство, традиционна кухня и облекло.

Страните-участници бяха Китай, Южна Корея,, Армения, Палестина, Сирия, Сао Томе и Принсипи, Мексико, Венецуела, Украйна и България.

Украинците от Украинско-българско сдружение „Пловдив“ се представиха с вкусна традиционна храна – борщ, вареники с картофи, гъби и зеле, вишни, сало с чесън и черен хляб, коровай с мак, палачинки с извара, бануш, драники, квас и горилка. Допълниха представянето с изкуство „Витинанка“ – изрязване от хартия.

Culture Bites & Vibes е събитие, което цели да даде възможност на пловдивчани да се докоснат до нови, различни и екзотични култури по забавен и интерактивен начин. Това е  един устойчив проект, който ще спомогне за по-бърза и лесна интеграция на студенти и жители от международен произход. Това от своя страна ще допринесе за позитивният имидж на град Пловдив, като Европейска столица на Културата 2019.   ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

ПОСОЛСТВО НА УКРАЙНА В БЪЛГАРИЯ

Българо-украински вести


Сдружение за българо-украинска дружба и сътрудничество


Младежки отдел към Фондация "Мати Украйна"

Страница във Фейсбук

      

Страница в Одноклассники

     Президент на Украйна


Върховна Рада на Украйна

Министерския Съвет на Украйна


Роден край