26/07/2021, 16:58

Двама пловдивчани грабнаха купи на голф турнир

Димитър Георгиев с главния приз от „Дипломати и приятели“
Двама пловдивчани грабнаха големите награди на ХII голф турнир „Дипломати и приятели“, който се проведе през уикенда в Банско.

В историята на състезанието за втори път най-добър грос резултат получи бизнесменът и основател на „Роза Импекс“ АД Димитър Георгиев, който е почетен консул на Украйна в България. Той бе отличен с най-високия приз в турнира - купата на министъра на външните работи, която му бе връчена от министър Светлан Стоев. Първо място в отбора на приятелите пък грабна търговският директор на  "Дунапак Родина" АД  Момчил Шишков.

На първо място от дивизия А се класира новият посланик на Република Корея в България Хошик Ли, който предстои да връчи акредитивните си писма. А от дивизия Б най-добре се представи Кристиян Хенсел от посолството на Германия в София.

Голф турнирът „Дипломати и приятели“ се провежда под патронажа и за купата на дипломат №1 на България. Съорганизатор на проявата е Иван Димитров, директор  на протокола към администрацията на президента и също добър голфър.

Този турнир е прекрасен пример за това как въпреки трудните времена, породени от коронавируса, хората успяват да се завърнат към нормалния начин на живот, каза министър Стоев при връчването на наградите. Преди това той получи урок по голф, който се проведе  в академията  "Първи стъпки в голфа".

Мария Петрова

 

www.marica.bg

 
   ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

ПОСОЛСТВО НА УКРАЙНА В БЪЛГАРИЯ

Българо-украински вести


Сдружение за българо-украинска дружба и сътрудничество

   Президент на Украйна


Върховна Рада на Украйна

Министерския Съвет на Украйна