24/08/2021, 12:48Поздравление по случай 30-та Годишнина от Независимостта на Украйна от почетния консул на Украйна в град Пловдив инж. Димитър Георгиев


Уважаеми украинци и искрени приятели на Украйна!

Днес Украйна отбелязва голям национален празник на своята   държавност - Денят на Независимостта! Тя стана независима точно преди 30 години, но преди това много поколения са мечтали и  векове наред са се борили за това.

Повече от десет години в качеството ми на Почетен консул на Украйна в Пловдив работя за  развитието на културните и икономически отношения между Република България и Украйна. С моята инициатива и подкрепа украински театрални и музикални колективи всяка години идват в Пловдив със своите представления. Организираме изложби и икономически форуми. През 2016год заедно с Община Пловдив Лвов и  Пловдив станаха побратимени градове. Помагам на украинската диаспора в моя консулски окръг да се интегрира най-добре в българското общество и същовременно да  запази своите традиции. През 2018г. празнувахме 100 години от установяването на дипломатически отношения между Украинска Народна Република  и Царство  България. За това Юбилея на Украйна приемам като мой личен празник!

Сега Украйна е в сложен период, затова най-напред пожелавам на украинците мир и единение, също така здраве и ползотворна работа за благото на вашата държава.

 

Честит Празник! Слава на Украйна!   ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

ПОСОЛСТВО НА УКРАЙНА В БЪЛГАРИЯ

Българо-украински вести


Сдружение за българо-украинска дружба и сътрудничество

   Президент на Украйна


Върховна Рада на Украйна

Министерския Съвет на Украйна